utorak, 15. rujna 2015.

LEDENE KOCKE NAJBOLJE DO SADA



Sastojci

Biskvit
6 jaja
6 žlica šećera
2 žlice ulja
3 žlice kakaa
6 žlica brašna

  1 prašak za pecivo

Preljev
1 dl šećera
2 dl vode
Krema
7,5 dl mlijeka
2 pudinga od vanilije
1 žlica gustina
10 žlica šećera
25 dag margarina
1 bourbon vanilija šećer

Glazura
13 dag čokolade za kuhanje
6 žlica ulja

Priprema

1.
Jaja izmiksati sa šećerom, dodati ulje i na kraju brašno pomiješano s kakom i praškom za pecivo. Smjesu uliti u lim, veličina moga lima je 26x38 cm. Ispeći. Gotov biskvit malo prohladiti pa zaliti vrućim preljevom.

  2.
Za preljev prokuhati vodu sa šećeom.

3.
Krema: 2,5 dl mlijeka izmiješati s pudingom i gustinom, a u ostatak dodati šećer i prokuhati. U provrelo mlijeko dodati smjesu s pudingom. Skuhati gustu kremu. Ohladiti uz povremeno miješanje. U hladnu kremu dodati pjenasto izrađen margarin s bourbon vanilija šećerom, miksati malo duže da krema bude što pjenastija. Premazati po biskvitu i staviti preko noći u hladnjak, a zatim staviti glazuru. Čokoladu i ulje otopiti na pari.

Izvor;  www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar